Zonnige Zeilvakanties
sweden-rocky-coast.jpg

Zeiljacht huren Zweden

Huur een zeiljacht in Zweden en geniet van de prachtige scherenkust.

Huur een zeiljacht in Zweden en ontdek wat dit mooie land te bieden heeft. Ervaar de schitterende scherenkust en zeil tussen duizenden eilandjes door. Leg met je zeiljacht aan en beleef de Scandinavische sfeer van rust, ruimte en natuurschoon terwijl je geniet van een heldere midzomernacht.
Verken de kustlijn van Zweden met een gehuurd zeiljacht en geniet van idyllische rode huizen en ongerepte natuur. Laat je culinair verrassen en breng een bezoek aan een visrestaurant in één van de vele visserplaatsjes langs de kust.
Een zeiljacht huren in Zweden betekent genieten van lange dagen, voldoende wind en een ultieme zeilvakantie.

Zeiljacht huren in Zweden

Een zeiljacht huren (bareboat) in Zweden is eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar. Lees meer over onze werkwijze, tarieven en onze hoge kwaliteitsstandaard op de speciale informatiepagina zeiljacht huren.

Typisch in Zweden:

  • Ongerepte natuur
  • Typische rode Zweedse houten huizen
  • Duizenden eilanden van roze en grijze graniet
  • Charmante vissersdorpjes
  • Lang daglicht
  • Makkelijk per auto bereikbaar
  • Zeer geschikt voor kinderen
  • Wind: 2- 5 Bf

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijke zeilvakantie. Of kijk nu in ons online systeem, zeiljacht huren wereldwijd, in de linker kolom. Vul je criteria in en bekijk de lijst van beschikbare zeiljachten.

Zeilgebied Zweden

De westkust bij Göteborg en Marstrand is bekend door de tienduizenden eilandjes die het zeilgebied goed beschutten. De omgeving is heel gevarieerd en heeft  een afwisselend zeillandschap van  smalle kronkelende vaartjes tussen kleine eilandjes en een open zeekust. Er valt altijd van een mooi uitzicht te genieten. De kleinere eilandgroepjes vormen natuurhaventjes met binnenin een oase van rust waar je vrij en ongestoord kan overnachten. De grotere eilanden bieden charmante haventjes omringd door de typische rode Zweedse houten huizen, waarbij er keuze is tussen idyllische haventjes of drukkeren badplaatsen met een uitgebreid uitgaansleven.
Of kies voor de archipel van Stockholm en de eilanden Grinda, Utö en Sandham. Op deze eilanden vind je restaurants en bars en worden activiteiten aangeboden op het gebied van natuur en avontuur. De archipel van Stockholm telt zo’n 24.000 eilanden en biedt dus eindeloos mogelijkheden om elke dag naar een nieuw eiland te zeilen.
Je kunt overal aanleggen en ankeren om ongestoord te genieten van de lange avonden. Ook bij hardere wind kan er gevaren worden omdat er altijd beschut water te vinden is door de luwte van de grotere eilanden. Er is weinig getijde.

Het weer in Zweden

Het vaarseizoen in Zweden is kort en heftig. De beste periode voor een zeilvakantie is van begin mei tot half augustus, waarbij juni en begin juli het meest stabiele weer met de langste dagen combineert. Net zoals in Nederland moet er wel rekening mee gehouden worden dat het er ook flink kan regenen. Het zuiden van Zweden heeft vier tot vijf zomermaanden, waarin de temperatuur gemiddeld rond de 21 graden ligt, maar dagen waarin de temperatuur boven de 30 graden uitkomt zijn zeker geen uitzondering.

Vertrekhavens

Göteborg  (westkust). Stockholm (oostkust)

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeiljachten.

Boek direct een zeiljacht in Zweden of neem voor meer informatie contact met ons op