Zonnige Zeilvakanties
kroatisch-landschap.jpg

Zeiljacht huren Kroatië

Huur een zeiljacht in Kroatië en beleef een unieke zeilervaring

Huur een zeiljacht in Kroatië en geniet van de mooie kust van dit bijzondere mediterrane land. Het klimaat is heerlijk met warme temperaturen en gunstige zeilomstandigheden.
Je zeilt tussen honderden eilanden die de azuurblauwe Adriatische zee hier rijk is. De onbewoonde groene oases voor de kust van Kroatië zijn ware paradijsjes waar je fantastisch kan ankeren. Beleef de ultieme idylle als dolfijnen rond je zeiljacht zwemmen.
De ongerepte natuur en de spectaculaire watervallen op het vasteland zijn het bezoeken meer dan waard. Stap van boord van je gehuurde zeiljacht en proef de unieke sfeer in één van de vele Middeleeuwse stadjes die Kroatië kent.
Huur een zeiljacht en ontdek Kroatië als perfecte bestemming voor een zeilvakantie met het hele gezin.

Zeiljacht huren in Kroatië

Een zeiljacht huren (bareboat) in Kroatië is eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar. Lees meer over onze werkwijze, tarieven en onze hoge kwaliteitsstandaard op de speciale informatiepagina zeiljacht huren.

Typisch in Kroatië gebied:

  • Duizenden kanaalkust eilanden
  • Schilderachtige middeleeuwse vestingstadjes
  • National Parken als Kornati en Krka
  • Grote en ruige berglandschappen
  • Makkelijk per auto bereikbaar
  • Vaarbewijs verplicht
  • Zeer geschikt voor kinderen
  • Havenkosten
  • Wind: 2- 5 Bf

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie. Of kijk nu in ons online systeem, zeiljacht huren wereldwijd, in de linker kolom. Vul je criteria in en bekijk de lijst van beschikbare zeiljachten.

Zeilgebied Kroatië

De zuidkust van Kroatië, ook wel Dalmatische kust genoemd, is bekend door de tienduizenden eilandjes die het zeilgebied goed beschutten. De omgeving is heel gevarieerd. De soms indrukwekkend ruige rotsgebergten langs de kust worden afgewisseld door prachtige stranden en idyllische haventjes. Het gebied herbergt behalve de vele ankerplaatsen ook een aantal goed uitgeruste jachthavens.
De wateren van Dalmatië bieden zowel beginnende als ervaren zeilers uitdaging op hun eigen niveau. Om een zeiljacht te kunnen huren in Kroatië is een vaarbewijs is verplicht. Bij vele verhuurders is ook een marifooncertificaat verplicht.
Voor de kinderen is het ongelofelijk heldere warme water een uitkomst. Lekker rond spartelen, snorkelen en genieten aan dek van de warmte van de zon.\
In Kroatië tref je op sociaal, cultureel en culinair gebied veel Balkan, Italiaanse en Griekse invloeden aan.

Het weer in Kroatië

Het weer is vergelijkbaar met Griekenland en Turkije, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind en toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot. Van voor- tot najaar wordt het weer beheerst door de Maestral, een karakteristieke wind uit het noordwesten. Een ideale zeilwind. De soms gevreesde noordenwind “Bora” is minder sterk in deze omgeving.

Vertrekhavens

Onze starthavens: Pula, Zadar, Sukosan, Biograd, Zaton, Trogir, Split en Tucepi zijn zowel met de auto als het vliegtuig goed bereikbaar.

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeiljachten.

Neem voor meer informatie contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie.