Zonnige Zeilvakanties
dolfijn.jpg

Zeiljacht huren Griekenland

Huur een zeiljacht en ontdek onvergetelijk Griekenland

Huur een zeiljacht in Griekenland en geniet van zon, fantastische stranden, heerlijk eten en een azuurblauwe zee. Verken Griekenland met een zeiljacht en ervaar de ultieme mediterrane sfeer.
Een zeilvakantie in Griekenland biedt eindeloos veel mogelijkheden. Huur een zeiljacht en ontdek de duizenden eilandjes langs de Griekse kust. Ga voor anker in een van de beschutte baaien en voel de natuur om je heen. Bezoek de imposante bouwwerken uit de Oudheid en geniet van de boeiende Griekse  cultuur.
Ben je toe aan een uitdagende zeiltocht? Zet dan koers richting de Cycladen en ervaar de ideale zeilomstandigheden. Huur een zeiljacht in Griekenland en geniet van een onvergetelijke zeilvakantie in een veelbelovend vaargebied.

Zeiljacht huren Griekenland

Een zeiljacht huren (bareboat) in Griekenland is eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar. Lees meer over onze werkwijze, tarieven en onze hoge kwaliteitsstandaard op de speciale informatiepagina zeiljacht huren.

Typisch in Griekenland:

  • Groot eilandengebied
  • Overzichtelijke zeilafstanden
  • Dolfijnen
  • Beschut zeilgebied met mooie zeilafstanden
  • Schilderachtige vissershavens
  • Rijke antieke cultuur
  • Uitstekend gebied voor kinderen
  • Geen havenkosten
  • Wind: 2- 5 Bf
  • dagafstanden: 10– 25 Nm

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie. Of kijk nu in ons online systeem, zeiljacht huren wereldwijd, in de linker kolom. Vul je criteria in en bekijk de lijst van beschikbare zeiljachten.

Het zeilgebied

De keuzemogelijkheid van diverse zeilgebieden is in Griekenland zeer ruim.
De vele eilanden, beschutte baaien, voorspelbare winden en de altijd aanwezige zon maken de Griekse eilanden tot prachtige vaargebieden. Ideaal voor een perfecte zeilvakantie.

Waar zeilen in Griekenland?

Griekenland is met zijn duizenden eilanden een prachtig gebied en voor ieder wat wils. Zeilnet heeft een paar mooie zeilroutes en reisverslagen op deze website staan en kan je persoonlijk adviseren. Stuur ons even een mailtje met je vraag.

Voor de eerste keer zeilen in het buitenland?

De Ioinische Zee (Corfu en Levkas) en de Saronische Golf (onder Athene) liggen relatief beschut en zijn daardoor lekker relaxed te bevaren.

Heb je meer zeilervaring?

Voor de wat meer gevorderde zeilers wachten de Cycladen en de Dodecanesse. Waar je ook vaart in dit prachtige land, je bent er van harte welkom!

Vertrekhavens

Zeilnet biedt zeiljachtverhuur in de Griekse wateren vanuit meerdere havens in Griekenland.
Bareboat varen kan vanuit Athene, Lavrion, Lefkas, Corfu, Skiathos, Rhodos, Kos, Paros en Mykonos.

Het weer in Griekenland

Overheersende winden zijn gewoonlijk thermisch dat wil zeggen dat zij veelal veroorzaakt worden door temperatuurverschillen tussen land en zee in relatie tot dag en nacht. In de loop van de ochtend steekt de wind op uit variabele en zet door tot windkracht 3 tot 5 en soms 6. Tegen de avond zakt deze wind weer in en kenmerken de havens zich door bladstilte. Windstille dagen komen ook voor. In juli en augustus is het “Meltemi”-tijd en kan er een stevige noorden wind waaien. Qua wind is Levkas het rustigste zeilgebied van Griekenland. De Saronische Golf is meer beschut dan de Argolische. De Cycladen heeft in het algemeen de meeste wind.

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeiljachten.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op